MCMotorsykkelsport omfatter alle typer sport der man bruker motorsykkel. Det brukes ulike typer motorsykler under konkurransene. I noen grener er syklene spesiallaget, mens i andre grener, som Superbike, konkurrerer man med serieproduserte motorsykler som bare gjennomgår enkelte modifikasjoner.

Motorsykkelsport dukket opp allerede på 1890-tallet, og de første konkurransene ble arrangert i Frankrike. Etter hvert ble konkurransene delt inn i flere grener, og syklene ble inndelt etter sylindervolum og vekt, slik at syklene som konkurrerte innenfor hver gren var tilnærmet like raske.

I dag finnes det mange grener av motorsykkelsport. Dragracing er en konkurranse der man kjører over svært korte distanser. Enduro er en variant av rally, og kjøres på variert underlag. Motocross kan sammenlignes med rallycross for biler. Det kjøres på baner av jord eller grus. Freestyle Motocross er en akrobatisk sport der utøverne utfører høye hopp og gjør triks i luften.

Roadracing er kjøring på asfaltbaner. Superbike er et eksempel på roadracing. I Speedway benyttes spesialbygde sykler. Man konkurrerer også innen Supermotard og Trial.