Det finnes ingen oversikt over antall motorsykkeltyper. Det eneste man vet, er at det er laget svært mange ulike typer. Motorsykler kan generelt deles inn i seks klasser.

Cruiser er en motorsykkel med høyt styre, der man kjører med framstrakte bein og en bakoverlent sittestilling. Touring kalles også tursykler. Disse er gjerne utstyrt med kåpe/vindskjerm og vesker. Man sitter oppreist.

Sportsmotorsykler har motorer med høy effekt. De er bygd for fart, og førerne sitter lent forover når de kjører. Motard/cross/offroad/trial er motorsykler som er beregnet til kjøring utenfor veinettet. Disse brukes til kjøring i terreng.

Standard er vanlige motorsykler. Førerne sitter oppreist, og motorsykkelen har ingen vindskjerm. Hybrid er en motorsykkel som er blandet av flere typer. Noen kan være blanding av cruiser/standard eller cruiser/touring. Crossmotorsykler som også kan brukes på veien kalles “dual sport”. Det blir også laget tursykler med cross-understell. Det finnes også nyere skutere som har større slagvolum. De kan beskrives som en slags hybrid mellom skuter og tursykkel.