SpeewaySpeedway er en svært populær sport i Skandinavia. Både Sverige og Danmark har med førere i Speedway GP. Motorsyklene som brukes til speedway ligner ikke på vanlige motorsykler.

De har heller ingen bremser, og som regel har de ingen gir. Speedway kjøres på baner med flate svinger. Svingene er altså ikke doserte, slik de er på andre raske baner. I Norge kjøres det også speedway, både på egne baner og på travbaner. Sporten har stor utbredelse her til lands, selv om Norge ikke har med noen førere i verdenstoppen.

Årets VM i Speedway er en jevn affære. De to førerne som ligger øverst i sammendraget er Tai Woffinden og Greg Hancock. De har samme poengsum hittil, men Woffinden har sikret seg to seiere i sesongen, mens Hancock bare har to andreplasser og to tredjeplasser – og ingen seiere hittil i sesongen. Darcy Ward ligger på tredjeplass i sammendraget, bare ett poeng bak de to andre. Like bak ham igjen følger Nicke Pedersen med 44 poeng, Matej Žagar med 43 poeng og Krzysztof Kasprzak med 42 poeng. Med sju gjenværende runder i årets sesong, er det altså ingenting som er avgjort i sammendraget. Det er bare å følge med videre.