SuperbikeSuperbike er en motorsykkelkonkurranse der man kjører med serieproduserte motorsykler. Selvsagt har syklene blitt modifisert litt i forhold til standardmodellene, men av utseende er de helt lik de serieproduserte syklene.

Dette har gjort denne sporten spesielt populær blant fabrikantene. Ettersom syklene som brukes ligner på serieproduserte sykler, er konkurransene god markedsføring. En seier kan føre til at vinnermerket opplever økte salgstall. Derfor satser fabrikantene stort på Superbike, og de legger mye penger inn i sporten.

Det aller beste er selvsagt å vinne VM-tittelen. Superbike World Championships er den største konkurransen innen denne sporten. VM kjøres over flere runder. Rundene kjøres i flere land. Hver VM-runde består av kvalifiseringsrunder, og deretter kjører man to løp. Den som gjorde det best under kvalifiseringen, starter på den beste startposisjonen under løpene. De andre starter i den rekkefølgen de kom på under kvalifiseringen. En dårlig kvalifisering fører til at man starter langt bak, og at man dermed må jobbe mye hardere for å vinne.

Superbike World Championships 2014 er den 27. sesongen av VM i Superbike. VM går over 13 runder. Sju av rundene er allerede kjørt, men VM er fortsatt ikke avgjort. Britiske Tom Sykes leder etter sju runder. Han ligger 39 poeng foran franskmannen Sylvain Guintoli. Bak ham igjen ligger franskmannen Loris Bax. Han er bare to poeng bak Guintoli. Foreløpig virker det som Sykes er storfavoritt. Han har også vunnet flest løp, og fortsetter å øke ledelsen. Oddsen som blant annet finnes på Betssons oddsside viser klar tale for tallene – Syker ligger langt foran neste kjører på listen.

Kawasaki leder fabrikkmesterskapet, og ligger nå hele 22 poeng foran Aprilia. Selvsagt er ikke kampen om VM-tittelen avgjort, men det kan virke som Kawasaki skal sikre seieren, i hvert fall dersom førerne deres fortsetter å kjøre like bra. Både Tom Sykes og Loris Baz kjører Kawasaki, og med to førere blant de tre beste i sammendraget, er det ikke så rart at Kawasaki leder sammenlagt.